El trinxat    

ingredients

Cols Verdes,

Patates,

Alls

Cansalada,

Oli,

Sal

Quant a les verdures i hortalisses, un dels plats més típics.

Poseu les cols a bullir (uns vint minuts). Quan ja estiguin cuites, afegiu-hi les patates tallades a trossos.

A part, sofregiu en una paella uns grans d’all sencers. Quan estiguin rossos, traieu-los i en el mateix oli fregiu-hi unes rostes de cansalada fines dins que estiguin ben daurades. La verdura, escorreu-la ben escorreguda i poseu-la en una cassola amb l’oli de les rostes i amb una escassadora aneu-la fent ben menuda i que quedi tot ben barrejat. Serviu-la en una plata acompanyant amb les rostes. També és bo amb arengades.

Aquest trinxat és molt bo rescalfat i també el podeu fer amb una truita d’ous.

Història
Quant a les verdures i hortalisses, un dels plats més típics és el trinxat, que es prepara amb col verdal, patates i unes rostes de cansalada o una arengada. La col, sobretot la de cabdell, és molt apreciada també en l’escudella, encara que pot ser substituïda per les faves o els pèsols secs, per la mongeta tendra o pels espinacs salvatges o arròs.