L'anella verda    

L’Anella verda és un continu natural al voltant de la ciutat, articulat per un grup d’enclavaments d’alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural, i que permet valorar ambientalment i sòcioculturalment la perifèria de la ciutat.

Els valors naturals, culturals i sociològics de l’Anella tracen un Paisatge cultural que ens dóna a conèixer els recursos existents i l’organització social a través de la història, i ens diuen com ha evolucionat la parròquia i com s’ha anat configurant l’espai urbà.

Fins ara, el Pulmó natural del nucli urbà han estat el rec del Solà i el de l’Obac, a banda i banda del riu Valira. Amb l’Anella Verda queden units per altres espais de la parròquia d’alt interès natural, històric i cultural, amb la finalitat d’establir una gran franja perifèrica al voltant de tot el nucli urbà d’Andorra la Vella. El rec de l’Obac engloba la zona més boscosa del recorregut però també els horts i els conreus de tabac. El rec del Solà és el gran mirador de la vall des d’on es pot observar l’evolució paisatgística de parròquia. L’Anella verda inclou diversos itineraris per poder interpretar el medi geològic i la relació d’aquest amb els nuclis urbans, el romànic andorrà o el paisatge agrícola.

Els itineraris interpretatius i les zones temàtiques són part essencial de l'Anella Verda d'Andorra la Vella, estructurats per un conjunt de valors naturals, culturals i sociològics que ens permeten conèixer els recursos existents i l'organització social a través de la història, i ens diuen com ha evolucionat la parròquia i com s'ha anat configurant l'espai urbà.

desnivell: 142 metres
dificultat: baixa- itinerari urbà
distància: 700 metres
temps: 1h 30 minuts
època: tot l'any
desnivell: 76 metres
dificultat: baixa
distància: 800 metres
temps: 3 hores
època: tot l'any
desnivell: 76 metres - 180 metres (Font de Ferrús)
dificultat: Baixa
distància: 800 metres
temps: 1h 30 minuts
època: Tot l'any
Informació dels Itineraris Interpretatius
T(+376) 750 100
www.andorralavella.ad/anellaverda
info@oficinaturisme.ad