Boscos de Salobre i Palomera    

sortida:Carretera CS101. Camí de Solobre (hi arriba el Bus comunal). Si es va amb vehicle privat o caminant el punt de sortida es fa des del rec de l’Obac – piscina dels Serradells.
arribada:mateix lloc
distància:4,7 km (aprox)
desnivell:620 m (aprox) positiu.
temps:3 hores
dificultat:baixa-mitjana per la durada del recorregut.
Esquirol
El camí segueix un tram del GR7. El primer tros, fins a la cruïlla del camí del cortal de Sansa, és planer. Hi creixen mates d’espígol que donen colors i olor al recorregut.

La ruta segueix pel camí de Solobre, fins els camps de Palomera, travessant el bosc de Solobre. Hi ha avellaners, tells i tortellatge. Ens endinsem en una pineda de pi roig  amb ginebre. En tot el recorregut els pins rojos són de diàmetre considerable i formen boscos madurs. Es pot escoltar el picar del picot garser gros, les mallerengues inquietes o l’estrident pica-soques blau. Uns 10 m abans d’arribar a la cruïlla del camí de la Bartra hi ha uns rocs calcaris on creix l’orella d’ós, la lluqueta nana i el xuclamel de roca. Es fàcil trobar excrements de senglar, fagina o marta i rastres d’esquirol. Arribant als camps de Palomera, final de la pujada, apareix una pomera que ja ens indica l’ús que se’n feia antigament d’aquestes terres. Aquest tram coincideix amb l’itinerari de les fonts de l’Obac. Pels voltants dels antics camps hi té l’hàbitat la becada, molt difícil de veure. A partir d’aquí s’arriba al cortal de Sansa, i fins el punt d’inici. Tot baixant es pot observar la coronil·la boscana , el cirerer de guineu, el beç i el roure martinenc.