Federació d'Escacs Valls d'Andorra     

Federació d'Escacs Valls d'Andorra
Casal de l'Esport, Baixada del Molí, 31-35 ·
AD500 · Andorra la Vella

Tel. 00376 327267 / 00376  340784 / 00376 890 357

L’ idea de la Federació, és anar ampliant aquesta eina a través de la xarxa per a donar-nos a conèixer una mica més a tots els seguidors i practicants del nostre esport, tenint-los així informats de tot lo que fem al nostre Principat i altres llocs del món.

Al 1948, a Escaldes-Engordany (tot i que aleshores encara pertanyia a la parròquia d’Andorra la Vella ja que es va independitzar el1978) es va fundar el G.E.V.A., Grup d’Escacs Valls d’Andorra, autèntica ànima i motor dels escacs andorrans.
Ells van ser els encarregats de trobar un cert reconeixement internacional fins el 07 de novembre de 1967, data oficial del naixementde la Federació d’Escacs Valls d’Andorra (F.E.V.A.)
A partir d’aquell moment va ser la FEVA l’encarregada d’unificar els esforços que es feien als dos clubs d’Andorra (GEVA i CEA)cap a una mateixa força que representaria els escacs andorrans.
Els objectius de la FEVA sempre han estat molt definits:
* Fer un equip el més fort possible basant-se exclusivament en la pedrera ( es fan classes d’escacs en les escoles del país).
* Intentar buscar un cert ressò internacional com a Federació i nació sobirana.
* Promoure el Principat d’Andorra com seu organitzadora de competicions ja siguin internacionals o nacionals.

Open Internacional d’Escacs d’Andorra del 16/07/2011 - 24/07/2010
La participació de jugadors de l’èlit mundial ( Avrukh, Baklan, Milov, Miles, Psakhis, Nisipeanu, Gurevich) així com de jugadors de gran nivell (Todorcevic,Lalic, Horvath,Peturson, Luther, Spragget, Marin, Khenkin o Magem) ha fet que en aquest torneig es pugui compaginar perfectament uns escacs d’alt nivell amb un ambient distés.
Actualment es pretén convertir el torneig en un lloc on els jugadors i tots els aficionats puguin combinar la pràctica dels escacs juntament amb les possibilitats lúdiques de lleure que disposa el País dels Pirineus per tots els seus visitants.
L’organització treballa any rere any per oferir les millors condicions de joc a l’hora d’un esdeveniment força competitiu amb un nodrit i ampli grup de jugadors de prestigi.
L’objectiu és atreure quantitat junt amb qualitat i satisfer així els jugadors i aficionats més exigents, que poden trobar en Andorra la seva “escapada” anual.